Eskiz Sergisi Ziyarete Açıldı


Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından  Doç. Hüseyin Sönmez’in danışmanlığında “Eskiz” sergisi açıldı. Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri Ferhan Tuta,  Esra Kardeş, İrem Tunebaş, Gizem Çiftçi, Yunus Emre Baykal, Anas Matermavi, Sinem Gülmez, Veysi Acar, Ayşe Kılınç, Kubilay Havaslı, Berna Sorgu ile Dilan Öncül'ün  kara kalem, sulu boya, tükenmez kalem, kolaj, dijital çalışma ve düzenleme gibi çeşitli teknikle ürettikleri çalışmalar yer aldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleşen sergi açılışına Üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Düzenlenen sergi hakkında konuşan Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Hüseyin Sönmez, bu serginin fakültede, olasılıkla da Mersin'de  açılan ilk eskiz sergisi olma özeliği taşıdığını belirtti. Eskiz resim, heykel ve mimarinin birçok sanat ve tasarım alanında kullanılan, hayal gücünün ilk görselleştiği, şekil kazandığı çeşitli teknikle üretilen ve anlık heyecan ve duygu ve düşünceleri taşıması açısından da çok önemli çalışmalar olduğunu vurguladı.

Eskiz Sergisi, 5-8 Kasım  tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü





  • 2019-11-06 14:42:51
  • 4185